Ben je net de trotse eigenaar geworden van een hond? Je zult van alles moeten aanschaffen als je het baasje van een viervoeter wordt. Denk bijvoorbeeld aan een eten, een bench, maar ook een hondenmand. Er zijn verschillende soorten hondenmanden, maar welke past nu het beste bij jouw hond? In deze blog vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een dierenmand en hoe je de juiste keuze maakt. 

Het formaat van de mand

Het eerste aspect waar je naar moet kijken bij het kiezen van een dierenmand is het formaat van de mand. Het formaat van de mand moet afgestemd worden op de hond. Je moet niet alleen kijken naar de lengte van de hond, maar ook naar het gewicht. Zo heeft een hond van 10kg minimaal een hondenmand van 50cm nodig. De meeste honden vinden het heerlijk om languit te kunnen liggen, het is dan ook aan te raden om je hond op te meten wanneer hij languit ligt. Heb je een kleine hond? De meeste honden vinden het heerlijk om in klein holletje te liggen. Kies daarom voor een ovale of ronde mand. 

De slaaphouding

Naast het formaat, moet er ook naar de slaaphouding van de hond worden gekeken. Er zijn honden die het liefst languit liggen, maar er zijn ook viervoeters die graag opgerold slapen. Observeer je hond eens wanneer hij slaapt, zo leer je zijn favoriete houding kennen en hier kun je de nieuwe hondenmand op aanpassen. Honden die graag opgerold slapen hebben een minder grote mand nodig. Heeft je hond vrij korte poten? Dan moet de rand van de mand niet al te hoog zijn. Dit zijn allerlei dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een dierenmand. 

Je eigen wensen

De wensen en eisen van de hond zijn natuurlijk het belangrijkst bij het kopen van een hondenmand, maar je mag jezelf niet vergeten. Vraag jezelf af welke mand het beste bij jouw interieur past. Er zijn tegenwoordig diverse manden met verschillende stoffen of prints. Zo kun je de hondenmand in een kleur naar keuze aanschaffen. Ook moet je rekening houden met het schoonmaken van de mand. Moet de hondenmand wasmachine-proof zijn? Of maakt dit je niet zoveel uit? Het budget mag natuurlijk ook niet vergeten worden.