Huisdieren zijn vaak zo lief en zien er zo schattig uit. Dat wil je natuurlijk graag vastleggen… Maar hoe maak je nou mooie foto’s van je huisdier? Met welk licht? Welke instelling op je camera? Een huisdier kan je niet makkelijk aansturen. Lees snel verder hoe je de beste foto van je huisdier kan maken.

Omgeving

De huisdieren bevinden zich net als mensen vaak binnen en buiten. De keuze is dus aan jou om te bedenken in welke omgeving je een foto wil maken van je huisdier. Wil je dit binnen of buiten? Bij deze keuze moet je vooral kijken naar het licht, wat is het meest geschikt voor de foto? En natuurlijk is het ook goed om te kijken welke omgeving het mooiste overbrengt wat jij wil fotograferen.

Het licht

Het beste licht is zacht licht, oftewel natuurlijk licht. Buiten heb je dat op een bewolkte dag, en binnen heb je dat in de buurt van een raam. Te fel zonlicht, wanneer je buiten fotografeert, kan zorgen voor onscherpe randen en te veel schaduw. Wat de foto minder mooi maakt, dan scherpe randen. Bij te veel zonlicht zijn bijvoorbeeld de ogen niet goed zichtbaar. Binnen is het goed om niet een foto direct onder een lamp te maken, dan heb je hetzelfde effect als te fel zonlicht buiten.

Scherpstellen op de ogen

Net als bij mensen kunnen de ogen de deuren naar de ziel zijn. Stel dus scherp op de ogen alsof je een portretfoto of close-up foto van je huisdier maakt. Je kunt bij het scherpstellen van de ogen beter niet herkaderen, dat zorgt voor een wazig effect. Wat de foto buiten de ogen niet mooi maakt.

Nog leukere fotos met Cameratools

Cameratools, zoals de naam het al zegt, is de winkel voor foto’s en video’s. Veel attributies voor de camera zijn te koop. Ideaal voor het vinden van de gepaste tool voor het fotograferen van je huisdier! Door gebruik te maken van de kortingscodes op www.e-kortingscode.nl is het mogelijk om heel veel koopjes te vinden voor Cameratools. Zo kun je ook nog dingen scoren voor een leuke prijs!