Je schrikt je natuurlijk kapot wanneer je hond ineens niet meer kan lopen. Soms kan het echter van de een op de andere dag ineens zo zijn dat je hond zijn achterpoten niet meer kan gebruiken. Een bezoekje aan de dierenarts is dan natuurlijk het beste wat je kunt doen. De dierenarts kan bekijken wat er aan de hand is en wat er eventueel aan gedaan kan worden.

Dat een hond zijn achterpoten niet meer kan gebruiken kan verschillende redenen hebben. Een ziekte, een blessure of misschien wel ouderdom, het kan allemaal een reden zijn dat je hond zijn achterpootjes niet meer kan gebruiken. Een operatie is dan soms noodzakelijk als de hond veel pijn lijdt. Als de hond er verder geen pijn door heeft kun je ervoor kiezen om niet voor zo’n operatie te kiezen. Zo’n operatie is vaak erg duur en dat maakt het soms onmogelijk om de operatie te laten uitvoeren. Een honden rolstoel is een zeer geschikt hulpmiddel voor honden die niet of slecht kunnen lopen. Je kunt je hond in het loopstoeltje zetten, de hond wordt dan ondersteund door de stoel en de wieltjes zorgen ervoor dat je hond zichzelf eenvoudig kan voortbewegen. Het is wel van belang dat de hond de voorpootjes nog goed kan gebruiken. Hij of zij moet zich tenslotte nog wel zelf naar voren kunnen bewegen. De rolstoel biedt verder ondersteuning, zodat de hond niet zijn achterpootjes achter zich aansleept. Zo voorkom je ook dat er verwondingen en ontstekingen ontstaan.

Een rolstoel voor honden is geschikt wanneer je hond verlamd is, last heeft van ouderdom of een blessure. Ook wanneer je hond aan het revalideren is van bijvoorbeeld een operatie, kan een honden rolstoel een fijn hulpmiddel zijn. De hond krijgt de nodige ondersteuning door de rolstoel en dat kan het herstelproces natuurlijk alleen maar verbeteren!