Heb je een hond in huis? Ondanks dat het een leuk beestje is kan je er wel aan irriteren. Ongetwijfeld zal de hond zich ook aan je irriteren, want hij wilt lekker buiten zijn eigen ding doen. Hoe creëer je een diervriendelijke tuin? In dit artikel lees je hoe je je tuinmeubilair zoals de loungeset zo inricht dat jullie allebei meer plezier krijgen.

Tip 1: Hou de hond actief in je tuin

Honden hebben de neiging om veel te graven, omdat ze lekkere dingen ruiken. Speel hier dus op in! Maak bijvoorbeeld een graafplek, waar je dierensnacks in stopt en dek deze af. Je hond zal het heel snel opmerken en gaan graven. Hierdoor heb jij minder gaten in de tuin en hou je je hond lekker bezig. Hij blij, jij blij!

Soms is het niet te voorkomen dat je hond bij de planten graaft. Een idee is om bodembedekkers te planten of met stenen of hout aan de slag te gaan. Honden zijn hier geen liefhebber van.

Tip 2: Zorg voor voldoende beschutting

Na even actief te zijn geweest krijgen honden het al snel warm. Daarom is het verstandig om een schaduwplek te creëren. Plaats bijvoorbeeld de loungeset in de buurt van de schaduw. Plant bijvoorbeeld een boom of plaats een schutting. Op deze manier kan je hond lekker bijkomen!

Tip 3: Let goed op de giftige planten

Verdiep je verder goed in planten waar honden ziek van kunnen worden. Wist je bijvoorbeeld dat honden ziek van narcissen kunnen worden? Dit geldt ook voor tulpen, lupines en lelies.

Tip 4: Creëer een leuk speelveld

Honden zijn nieuwsgierige beesten. Door met je tuinmeubilair zoals een loungeset voldoende plaats te creëren heeft je hond voldoende ruimte om te spelen. Honden willen verder ook vaak weten wat er aan de andere kant van de weg gebeurt. Daarom is het slim om het uit het zicht te halen door bijvoorbeeld een groot heg te plaatsen.

Hopelijk ben je met deze tips geïnspireerd geraakt voor het creëren van een ideale tuin voor je hond. Veel succes toegewenst!