Als je jouw hond de laatste tijd vaak ziet krabben, kan je het best even onderzoeken of je hond misschien last van vlooien heeft. Als dit zo blijkt te zijn wil je natuurlijk dat je hond hier zo snel mogelijk van af is. Wat de oorzaak van vlooien is en wat je eraan kunt doen lees je in dit artikel.

Het ontstaan van een vlooienplaag

Als erachter gekomen bent dat je hond last van vlooien heeft, wil je ook weten hoe je hond eraan gekomen is. Een vlooienplaag ontstaat doordat alle poppen massaal uitkomen. Hondenvlooien zijn bijna niet meer in Nederland te bekennen, maar je hond kan nog wel last krijgen van kattenvlooien. Vlooien bevinden zicht op warme plekken, zoals achter het oor of op het hoofd.

Wat kan je ertegen doen?

Heeft jouw hond last van vlooien? Doe er dan gelijk wat tegen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen als je van de vlooien af wilt komen. Als eerst moet je je hond goed doorkammen met een speciale vlooien kam. Doe dit wel in bad of boven de wasbak, je wilt natuurlijk niet dat de vlooien nog verder rondlopen door je huis. Er zijn ook speciale sprays en crèmes om de vlooien te doden op de huid van je hond.

Maak ook de omgeving schoon

Het is niet alleen belangrijk dat je je hond vlooivrij maakt, maar je moet ook de leefomgeving van je hond onder sprayen met speciale vlooienspray. Het is namelijk zo dat de meeste vlooien niet op je hond zitten, maar rondlopen in het gebied waar je hond zich bevindt. Was daarom de hondendekens goed op minimaal 60 graden. Ook is het belangrijk dat je de auto vlooivrij maakt. Hier kunnen namelijk ook aardig wat vlooien rondlopen.