Het bestrijden van draadalg is een lastige taak, maar met behulp van de tips en tricks op vijverhandboek.nl kan ook jij deze bestrijding aan. De website geeft je veel informatie over je vijver en laat door middel van veel duidelijke foto’s zien hoe je een vijver het beste kunt behandelen. Op de website vind je onder andere informatie over het ontwerpen van een vijver en hoe je de vijver dan kunt aanleggen. Door middel van instructies word je hier makkelijk doorheen geleid. Als je vijver eenmaal is aangelegd krijg je een aantal tips om je vijver efficiënt en goed te kunnen inrichten. Een belangrijk ander onderdeel dat aan bod komt is het onderhoud van je vijver. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat er draadalg in je vijver komt en dit moet je dan wel goed kunnen bestrijden.

Draadalg bestrijden

Draadalg bestrijden kan je niet op zich laten wachten, het kan ervoor zorgen dat de rest van de vijver geheel wordt overrompeld hierdoor. Wanneer je te maken krijgt met draadalg in je vijver is het dan verstandig om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Het is namelijk niet genoeg om de draadalg te doden, want de alg komt dan gewoon weer terug. De kunst is om de oorzaak aan te pakken. Op die manier zal je dan echt de draadalg bestrijden.

Hoe pak je het aan?

Draadalg is een van de meest voorkomende problemen die men treft in een vijver. Dit soort alg groeit namelijk op meerdere plekken, zoals bijvoorbeeld tussen de zuurstofplantjes of aan de wanden van de vijver. Wanneer je de draadalg gaat bestrijden moet je op twee dingen vooral gefocust zijn. Je moet hetgeen dat aanwezig is in je vijver zien te doden en daarnaast de oorzaak ervan bestrijden. Meestal is de oorzaak dat de hardheid van het water te laag is. Maar het kan ook zo zijn dat je te weinig zuurstofplanten in je vijver hebt geplaatst waardoor de alg zich gaat nestelen. Plaats dus meer zuurstofplanten in je vijver om de draadalg te bestrijden of zorg ervoor dat de waterhardheid wordt verhoogd, zo pak je in ieder geval de oorzaak aan. Op de website vindt u meer informatie over het bestrijden van draadalg.