Wij zijn te bereiken op: 030-3050073
info@dierensnackbox.nl
Maandag t/m Vrijdag: 09:00 - 17.00
tick1 Voor 15:00 besteld morgen in huis. *
tick1Goedkoopste van Nederland !!
tick1 Grote aantallen vraag offerte aan
tick1 Gratis verzending*
  1. 1
  2. 2

Een geschikte krabpaal voor mijn kat

donderdag 11 juni 2020 18:11:10 Europe/Minsk

Ben je op zoek naar een krabpaal voor jouw kat(ten)? Online vind je een leuk aanbod met verschillende krabpalen voor diverse kattensoorten. Je kiest natuurlijk een krabpaal uit die jij leuk vindt, maar je dient ook een krabpaal te kiezen die bij jouw kat past. Wanneer je een grotere of zwaardere kat hebt is een grote, stevige krabpaal geschikt voor je kat. Heb je een kleine kitten dan kan een klein krabpaaltje ook geschikt zijn.

Wanneer je op zoek gaat naar een krabpaal moet je dus op meerdere dingen letten. Allereerst moet de krabpaal geschikt zijn voor je kat. Let goed op de afmetingen en de kwaliteit van de krabpaal. Ook kun je kijken naar de mogelijkheden die de krabpaal biedt. Heb jij een kat die graag speelt dan is een krabpaal met speelmogelijkheden natuurlijk ideaal. Heb je een kat die juist graag relaxt en slaapt dan is een krabpaal met slaaphuisjes, ligplaatsen of hangmatten geschikter. Bekijk dus goed de mogelijkheden die de krabpaal biedt.

Daarnaast kun je een krabpaal ook kiezen op basis van de look. Denk aan de kleur, het model en het materiaal. Heb je een mooie hoek vrij in huis waar je  de krabpaal graag wilt neerzetten? Kijk dan naar speciale hoek krabpalen. Er zijn heel veel leuke modellen verkrijgbaar waar niet alleen je kat erg blij van wordt, maar jij ook! Het dient dan niet alleen als krabmeubel voor je kat, maar ook als decoratie in huis! Mooi meegenomen, toch!

Heb je meerdere katten in huis? Dan heb je misschien ook meerdere krabpalen nodig. Ga voor de stevigere modellen. Wanneer er namelijk meerdere katten op dezelfde krabpaal zitten en spelen dient deze wel stabiel te zijn. Je wilt natuurlijk graag dat de krabpaal een lange tijd mee gaat en dat je niet na een paar weken alweer op zoek moet naar een andere.

Draadalg bestrijden met behulp van vijverhandboek.nl

dinsdag 2 juni 2020 16:38:56 Europe/Minsk

Het bestrijden van draadalg is een lastige taak, maar met behulp van de tips en tricks op vijverhandboek.nl kan ook jij deze bestrijding aan. De website geeft je veel informatie over je vijver en laat door middel van veel duidelijke foto’s zien hoe je een vijver het beste kunt behandelen. Op de website vind je onder andere informatie over het ontwerpen van een vijver en hoe je de vijver dan kunt aanleggen. Door middel van instructies word je hier makkelijk doorheen geleid. Als je vijver eenmaal is aangelegd krijg je een aantal tips om je vijver efficiënt en goed te kunnen inrichten. Een belangrijk ander onderdeel dat aan bod komt is het onderhoud van je vijver. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat er draadalg in je vijver komt en dit moet je dan wel goed kunnen bestrijden.

Draadalg bestrijden

Draadalg bestrijden kan je niet op zich laten wachten, het kan ervoor zorgen dat de rest van de vijver geheel wordt overrompeld hierdoor. Wanneer je te maken krijgt met draadalg in je vijver is het dan verstandig om hier zo snel mogelijk iets aan te doen. Het is namelijk niet genoeg om de draadalg te doden, want de alg komt dan gewoon weer terug. De kunst is om de oorzaak aan te pakken. Op die manier zal je dan echt de draadalg bestrijden.

Hoe pak je het aan?

Draadalg is een van de meest voorkomende problemen die men treft in een vijver. Dit soort alg groeit namelijk op meerdere plekken, zoals bijvoorbeeld tussen de zuurstofplantjes of aan de wanden van de vijver. Wanneer je de draadalg gaat bestrijden moet je op twee dingen vooral gefocust zijn. Je moet hetgeen dat aanwezig is in je vijver zien te doden en daarnaast de oorzaak ervan bestrijden. Meestal is de oorzaak dat de hardheid van het water te laag is. Maar het kan ook zo zijn dat je te weinig zuurstofplanten in je vijver hebt geplaatst waardoor de alg zich gaat nestelen. Plaats dus meer zuurstofplanten in je vijver om de draadalg te bestrijden of zorg ervoor dat de waterhardheid wordt verhoogd, zo pak je in ieder geval de oorzaak aan. Op de website vindt u meer informatie over het bestrijden van draadalg.


Hier een paar tips voor als je hond vlooien heeft

vrijdag 15 november 2019 14:39:25 Europe/Minsk

Als je jouw hond de laatste tijd vaak ziet krabben, kan je het best even onderzoeken of je hond misschien last van vlooien heeft. Als dit zo blijkt te zijn wil je natuurlijk dat je hond hier zo snel mogelijk van af is. Wat de oorzaak van vlooien is en wat je eraan kunt doen lees je in dit artikel.

Het ontstaan van een vlooienplaag

Als erachter gekomen bent dat je hond last van vlooien heeft, wil je ook weten hoe je hond eraan gekomen is. Een vlooienplaag ontstaat doordat alle poppen massaal uitkomen. Hondenvlooien zijn bijna niet meer in Nederland te bekennen, maar je hond kan nog wel last krijgen van kattenvlooien. Vlooien bevinden zicht op warme plekken, zoals achter het oor of op het hoofd.

Wat kan je ertegen doen?

Heeft jouw hond last van vlooien? Doe er dan gelijk wat tegen. Er zijn een paar dingen die je kunt doen als je van de vlooien af wilt komen. Als eerst moet je je hond goed doorkammen met een speciale vlooien kam. Doe dit wel in bad of boven de wasbak, je wilt natuurlijk niet dat de vlooien nog verder rondlopen door je huis. Er zijn ook speciale sprays en crèmes om de vlooien te doden op de huid van je hond.

Maak ook de omgeving schoon

Het is niet alleen belangrijk dat je je hond vlooivrij maakt, maar je moet ook de leefomgeving van je hond onder sprayen met speciale vlooienspray. Het is namelijk zo dat de meeste vlooien niet op je hond zitten, maar rondlopen in het gebied waar je hond zich bevindt. Was daarom de hondendekens goed op minimaal 60 graden. Ook is het belangrijk dat je de auto vlooivrij maakt. Hier kunnen namelijk ook aardig wat vlooien rondlopen.

Mijn hond kan achterpoten niet meer gebruiken, wat nu?

woensdag 16 oktober 2019 19:01:59 Europe/Minsk

Je schrikt je natuurlijk kapot wanneer je hond ineens niet meer kan lopen. Soms kan het echter van de een op de andere dag ineens zo zijn dat je hond zijn achterpoten niet meer kan gebruiken. Een bezoekje aan de dierenarts is dan natuurlijk het beste wat je kunt doen. De dierenarts kan bekijken wat er aan de hand is en wat er eventueel aan gedaan kan worden.

Dat een hond zijn achterpoten niet meer kan gebruiken kan verschillende redenen hebben. Een ziekte, een blessure of misschien wel ouderdom, het kan allemaal een reden zijn dat je hond zijn achterpootjes niet meer kan gebruiken. Een operatie is dan soms noodzakelijk als de hond veel pijn lijdt. Als de hond er verder geen pijn door heeft kun je ervoor kiezen om niet voor zo’n operatie te kiezen. Zo’n operatie is vaak erg duur en dat maakt het soms onmogelijk om de operatie te laten uitvoeren. Een honden rolstoel is een zeer geschikt hulpmiddel voor honden die niet of slecht kunnen lopen. Je kunt je hond in het loopstoeltje zetten, de hond wordt dan ondersteund door de stoel en de wieltjes zorgen ervoor dat je hond zichzelf eenvoudig kan voortbewegen. Het is wel van belang dat de hond de voorpootjes nog goed kan gebruiken. Hij of zij moet zich tenslotte nog wel zelf naar voren kunnen bewegen. De rolstoel biedt verder ondersteuning, zodat de hond niet zijn achterpootjes achter zich aansleept. Zo voorkom je ook dat er verwondingen en ontstekingen ontstaan.

Een rolstoel voor honden is geschikt wanneer je hond verlamd is, last heeft van ouderdom of een blessure. Ook wanneer je hond aan het revalideren is van bijvoorbeeld een operatie, kan een honden rolstoel een fijn hulpmiddel zijn. De hond krijgt de nodige ondersteuning door de rolstoel en dat kan het herstelproces natuurlijk alleen maar verbeteren!

Katten en krabpalen

vrijdag 4 oktober 2019 09:10:25 Europe/Minsk

Besluit je een kat in huis te halen, dan is het ook verstandig om een krabpaal aan te schaffen. Katten hebben de behoefte om met hun nageltjes te krabben. Wanneer je daar geen speciaal kattenmeubel voor in huis hebt, is de kans dus groot dat je bank, tafelpoten of stoelen gebruikt wordt om aan te krabben. Daar ben je waarschijnlijk niet zo blij mee. Om dit te voorkomen is het dus zeker aan te raden om een speciale kattenpaal in huis te nemen.

Afhankelijk van je kat kun je een krabpaal aanschaffen. Heb je een kleine kitten in huis, dan is een klein krabpaaltje wellicht al voldoende. Heb jij echter grote maine coons in huis, of misschien wel meerdere katten? Dan kun je een wat grotere krabpaal kiezen met meerdere mogelijkheden en functionaliteiten voor je kat(ten).

Waar kun je een goedkope krabpaal kopen?

In speciale dierenwinkels zijn krabpalen te koop. Online is het assortiment echter vele malen groter en meestal ook nog eens voordeliger. De webshop Krabpaalwebshop.nl is een webshop met een enorm assortiment aan krabpalen. Van kleine speelmeubeltjes tot aan de grootste en meest stevige krabpalen voor katten. In deze webshop profiteer je heel vaak van leuke aanbiedingen en hoge kortingen. Ook hebben ze regelmatig een actie waarbij je korting op korting krijgt, zoals het bijvoorbeeld vaak zo is in de week voor dierendag. Een klein krabpaaltje koop je al voor slechts € 7,50, een medium krabpaal kost zo’n € 40,- en voor de grootste en meest luxe modellen betaal je zo tussen de € 100,- en € 200,-.

Kattenmeubel met extra korting?
In de sale categorie van Krabpaalwebshop vind je krabpalen met extra korting, zo vind je hier ook de kattenpalen uit de showroom, die vaak met nog eens 10% extra korting aangeboden worden. Het is zeker de moeite waard om daar zo af en toe eens tussen te kijken. Zo scoor je soms een prachtige grote krabpaal voor een leuk prijsje!

 

 

Hoe moet je je voorbereiden op een hondenshow?

woensdag 11 september 2019 10:42:02 Europe/Minsk

Hondenshows zijn leuk om te bekijken en om aan mee te doen. Er gaat vaak heel wat werk aan vooraf bij een hondenshow. Veel meer dan we allemaal denken. Maar wat allemaal precies? Hier lees je wat het allemaal inhoudt om een hondenshow te organiseren.

Met een hondenshow moet je rekening houden met een aantal factoren. De kandidaten die meedoen moeten op tijd aanwezig zijn, moeten een plek hebben om zich voor te bereiden. Zij moeten ook natuurlijk van te voren alle informatie van de die dag ontvangen hebben. Dat kan je doen door flyers of posters op te sturen. 

Personeel

Natuurlijk heb je ook het personeel wat ingehuurd moet worden. Denk hierbij aan een receptionist, beveiliging, verkeersregelaar en een complete eventcrew. Ieder heeft zijn eigen rol. Zo stelt de receptionist de poster op en zorgt de bewaking er voor dat de deelnemers zich kunnen blijven focussen op de show.

Voor je aan de hondenshow mee kan doen moet je je hond inschrijven. Denk hierbij aan klasse en ras. Je kan de hond online inschrijven, maar ook schriftelijk. Ook moet je gelijktijdig met de verzending van de inschrijving de betaling overmaken voor de show. Let er op dat je hond voldoende gevaccineerd is ten tijde van de show. 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Er zijn allerlei dingen die je mee moet nemen voor de hond. Vergeet niet de deelnemerskaart, dierenpaspoort, drinkbak, borstel etc. Als je eenmaal bent aangekomen op de hondenshow is het handig als je eerst gaat kijken in welke ring je je hond aanwezig moet zijn. 

Het nummer van de hond wordt omgeroepen door de ringmeester. Hij mag dan plaatsnemen in de ring waar op dat moment je hond verwacht wordt. De keurmeester kijkt naar het totaalbeeld van de hond: hij kijkt van het gebit tot en met de verhoudingen. 

Welke titels vallen er te behalen?

Er zijn verschillende titels te behalen in Nederland: Nederlands kampioenschap, Jeugdwinner, Clubwinner, Nederlands Jeugd Kampioen, Nederlands Veteranenkampioen en Winner (alleen te behalen op de Winner in Amsterdam).

Al met al zijn er dus heel veel dingen waar je rekening mee moet houden en die je niet moet vergeten.

Belangrijk advies voor een zorgverzekering bij iedere gezinssituatie

woensdag 11 september 2019 10:40:05 Europe/Minsk

We gaan langzaamaan weer richting het nieuwe jaar en dat betekent ook dat het een mooi moment is om te kijken of je huidige zorgverzekering wel bij je wensen past. Bij verschillende gezinssituaties wordt besproken waar jij rekening mee moet houden voor het vergelijken van zorgverzekeringen.

In verwachting

Het basispakket moet je verplicht afsluiten. In 2019 valt verloskundige hulp en de gynaecoloog onder het basispakket, wat betekent dat het wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Ook als je thuis wilt bevallen worden de kosten geheel vergoed. Verder worden alle echo’s die worden voorgeschreven door een verloskundige vergoed door de verzekeraar.

Wat moet je wel zelf betalen? Het aantal uren kraamzorg wordt deels vergoed. Je moet hiervoor een eigen bijdrage betalen van € 4,40 per uur. Indien je thuis wilt bevallen is een kraampakket noodzakelijk. Dit zijn allerlei middelen die nodig zijn voor de bevalling. Het kraampakket wordt alleen vergoed door een aanvullende verzekering.

Een zorgverzekering voor je gezin

Veel mensen kiezen gemakshalve voor een zorgverzekering voor het hele gezin. Dat is natuurlijk lekker overzichtelijk, maar ieder heeft zo zijn eigen zorg nodig. Zo krijg je dat de een zich onnodig extra of juist te weinig verzekert ten opzichte van de ander en dat scheelt geld.

Het is verstandig om je kinderen mee te laten verzekeren met de ouders. Indien je kinderen hebt die jonger zijn dan 18 zit alle noodzakelijke zorg in het basispakket. Ook zijn zij meeverzekerd bij de aanvullende verzekering van de ouders. Kies daarom voor deze situatie een uitgebreide verzekering.

Huisdieren

Heb je huisdieren? Dieren moeten ook wel eens naar een dierenarts toe en de kosten hiervoor kunnen flink oplopen. Denk bijvoorbeeld aan verwondingen of vaccinaties. Het is typisch een verzekering waar veel mensen nog nooit van hebben gehoord, maar als er een grote ingreep is kan men met onverwachte kosten komen te zitten.

Kijk dus goed wat je individuele situatie is en kies daarbij de meest geschikte verzekering.

Zo creëer je een ideale tuin voor honden

woensdag 11 september 2019 10:37:40 Europe/Minsk

Heb je een hond in huis? Ondanks dat het een leuk beestje is kan je er wel aan irriteren. Ongetwijfeld zal de hond zich ook aan je irriteren, want hij wilt lekker buiten zijn eigen ding doen. Hoe creëer je een diervriendelijke tuin? In dit artikel lees je hoe je je tuinmeubilair zoals de loungeset zo inricht dat jullie allebei meer plezier krijgen.

Tip 1: Hou de hond actief in je tuin

Honden hebben de neiging om veel te graven, omdat ze lekkere dingen ruiken. Speel hier dus op in! Maak bijvoorbeeld een graafplek, waar je dierensnacks in stopt en dek deze af. Je hond zal het heel snel opmerken en gaan graven. Hierdoor heb jij minder gaten in de tuin en hou je je hond lekker bezig. Hij blij, jij blij!

Soms is het niet te voorkomen dat je hond bij de planten graaft. Een idee is om bodembedekkers te planten of met stenen of hout aan de slag te gaan. Honden zijn hier geen liefhebber van.

Tip 2: Zorg voor voldoende beschutting

Na even actief te zijn geweest krijgen honden het al snel warm. Daarom is het verstandig om een schaduwplek te creëren. Plaats bijvoorbeeld de loungeset in de buurt van de schaduw. Plant bijvoorbeeld een boom of plaats een schutting. Op deze manier kan je hond lekker bijkomen!

Tip 3: Let goed op de giftige planten

Verdiep je verder goed in planten waar honden ziek van kunnen worden. Wist je bijvoorbeeld dat honden ziek van narcissen kunnen worden? Dit geldt ook voor tulpen, lupines en lelies.

Tip 4: Creëer een leuk speelveld

Honden zijn nieuwsgierige beesten. Door met je tuinmeubilair zoals een loungeset voldoende plaats te creëren heeft je hond voldoende ruimte om te spelen. Honden willen verder ook vaak weten wat er aan de andere kant van de weg gebeurt. Daarom is het slim om het uit het zicht te halen door bijvoorbeeld een groot heg te plaatsen.

Hopelijk ben je met deze tips geïnspireerd geraakt voor het creëren van een ideale tuin voor je hond. Veel succes toegewenst!

Welke dierenmand past bij mijn hond?

donderdag 1 augustus 2019 18:10:43 Europe/Minsk

Ben je net de trotse eigenaar geworden van een hond? Je zult van alles moeten aanschaffen als je het baasje van een viervoeter wordt. Denk bijvoorbeeld aan een eten, een bench, maar ook een hondenmand. Er zijn verschillende soorten hondenmanden, maar welke past nu het beste bij jouw hond? In deze blog vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van een dierenmand en hoe je de juiste keuze maakt. 

Het formaat van de mand

Het eerste aspect waar je naar moet kijken bij het kiezen van een dierenmand is het formaat van de mand. Het formaat van de mand moet afgestemd worden op de hond. Je moet niet alleen kijken naar de lengte van de hond, maar ook naar het gewicht. Zo heeft een hond van 10kg minimaal een hondenmand van 50cm nodig. De meeste honden vinden het heerlijk om languit te kunnen liggen, het is dan ook aan te raden om je hond op te meten wanneer hij languit ligt. Heb je een kleine hond? De meeste honden vinden het heerlijk om in klein holletje te liggen. Kies daarom voor een ovale of ronde mand. 

De slaaphouding

Naast het formaat, moet er ook naar de slaaphouding van de hond worden gekeken. Er zijn honden die het liefst languit liggen, maar er zijn ook viervoeters die graag opgerold slapen. Observeer je hond eens wanneer hij slaapt, zo leer je zijn favoriete houding kennen en hier kun je de nieuwe hondenmand op aanpassen. Honden die graag opgerold slapen hebben een minder grote mand nodig. Heeft je hond vrij korte poten? Dan moet de rand van de mand niet al te hoog zijn. Dit zijn allerlei dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een dierenmand. 

Je eigen wensen

De wensen en eisen van de hond zijn natuurlijk het belangrijkst bij het kopen van een hondenmand, maar je mag jezelf niet vergeten. Vraag jezelf af welke mand het beste bij jouw interieur past. Er zijn tegenwoordig diverse manden met verschillende stoffen of prints. Zo kun je de hondenmand in een kleur naar keuze aanschaffen. Ook moet je rekening houden met het schoonmaken van de mand. Moet de hondenmand wasmachine-proof zijn? Of maakt dit je niet zoveel uit? Het budget mag natuurlijk ook niet vergeten worden.


Hoe verzorg je je paard na het rijden?

donderdag 1 augustus 2019 18:08:48 Europe/Minsk

Ben je een echte paardenliefhebber? Dan hoeven we je vast niet te vertellen dat het verzorgen van een paard ontzettend belangrijk is. Het zorgt niet alleen voor een schone vacht, maar het is ook een lekker moment voor je paard. Daarnaast versterkt het de band tussen jou en je merrie of hengst. Wist je dat de verzorging van je paard na het rijden net zo belangrijk is als ervoor? Nadat je paard een stuk heeft gelopen, is het belangrijk om hem goed te verzorgen. Zo blijft je paard gezond en fit. 

Een goede cooling down

Ben je net teruggekomen van een ritje met je paard? Het is belangrijk dat je je paard na het rijden tijd geeft om af te koelen en terug op adem te komen. Dit kun je doen door na afloop het paard goed uit te laten stappen aan een lange teugel. Merk je dat je paard niet meer hijgt? Dan kun je beginnen met de verzorging. 

Je kunt je paard de cooling down geven op de rijbaan, maar dit kun je ook doen in een andere omgeving. Denk bijvoorbeeld buiten of loop een rondje met het paard over het terrein. 

Afzadelen en verzorgen

Na de cooling down is het tijd om het paard af te zadelen. Doe eerst het hoofdstel af en zet het paard vast aan het halster. Haal hierna het zadel er pas af. Heeft je paard beenbeschermers om? Haal deze er dan ook af en krab vervolgens de hoeven uit. Controleer op steentjes en kijk of de ijzers nog vastzitten. Als je klaar bent met het afzadelen, kun je beginnen met de verzorging. Wrijf je paard droog met een handdoek en doe eventueel een zweetdeken op. Heeft je paard erg veel gezweet? Dan kun je hem ook afsponsen. 

Benodigdheden

Voor de verzorging van je paard heb je verschillende benodigdheden nodig. Je kunt een volledige poetskoffer aanschaffen. In deze koffer vind je onder andere een harde en een zachte borstel, glansspray, een hoevenkrabber en een massageborstel. Je kunt deze benodigdheden natuurlijk ook los kopen. Neem eens een kijke op Paarden-shop.nl als je op zoek bent naar verzorgingsspullen of paardrij accessoires.

  1. 1
  2. 2